.

De dirigent: Manon Arnold

 

Op 21 maart 2016 is Manon Arnold begonnen als dirigent van het Wereldmuziekkoor Duende.

Manon Arnold begon haar muzikale carrière als hoboïste en remplaceerde in verschillende beroepsorkesten waaronder het Gelders Orkest, Radio Symphonie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest.
Ook werkte ze mee aan verschillende radio, cd en tv opnames.

Na een aantal jaren als hoboiste te hebben gewerkt, begon ze met zanglessen bij James McCray. wat resulteerde dat ze een half jaar later debuteerde in de rol van Bastienne in de scenische uitvoering van Bastien en Bastienne (Mozart) in de beurs van Berlage te Amsterdam.
Daarop volgde scenische uitvoeringen van enkele operettes waaronder I Gondolieri (Gianetta/Gilbert and Sullivan), der Bettelstudent (Bronislava) e.a.
Later heeft Manon haar zangstudie voortgezet bij Henk Smit en Gundula Hintz in Berlijn.

Op operagebied is ze in Nederland te horen geweest als Dama (Lady Macbeth)
Fenena(Nabucco), Sieglinda(I Lombardi) en als Flora in La Traviata, allen concertante uitvoeringen begeleidt door het Promenade Orkest.
Bij het Hoeksewaardse Opera Koor verleende ze haar medewerking als Lisa in la Sonnambula en Gianetta in L’elisir d’amore, laatsgenoemde in een scenische uitvoering.

Als oratoriumzangeres vervulde ze de sopraanpartij van verschillende oratoria zoals de Krönungmesse (Mozart) ,Requiem van Bruckner, Requiem van Saint-Saens en andere werken.

Ook is Manon in het buitenland actief. Georganiseerd door Kunstverein Berlin Mitte zong ze de rol van Cherubino (Le nozze di Figaro/Mozart) in een semi geënceneerde productie aldaar.
Op uitnodiging van het International Choral Kathoumixw Festival vertolkte ze de rol van Hestoquatto in de wereldpremiere van de opera Nootka, gecomponeerd door Tobin Stokes, o.l.v. Don James in Powell River(Canada), waar zij ook haar solistische medewerking verleende aan het galaconcert van het International Choral Kathaumixw Festival.

Als concertzangeres was ze te horen als soliste in de 4de Symfonie van Gustav Mahler.
Regelmatig krijgt zij ook uitnodigingen om solistisch haar medewerking te verlenen bij diverse mannenkoren.

De laatste jaren is Manon zich ook gaan verdiepen in de koorwereld, verzorgt stemtrainingen bij koren en is verbonden als vaste coach/dirigent bij een aantal koren met uiteenlopende muziekstijlen.

Vorig jaar (2015) heeft ze met succes een verkorte versie van de opera Die Zauberflöte neergezet en uitgevoerd met kinderen van het lager schoolonderwijs.


We hebben 21 gasten en geen leden online

↑ Top  

© Wereldmuziekkoor Duende 2019   Leden