.

Geschiedenis...

In februari 1993 werd het Wereldmuziekkoor opgericht door dirigent Rineke Marwitz en Conny Timmermans. Rineke bezat een grote verzameling liedjes uit allerlei landen, maar had geen koor om ze te zingen. Zo ontstond in Nunspeet dit Wereldmuziekkoor, met zangers uit de wijde omgeving.
Na 5 jaar nam het Wereldmuziekkoor haar eerste CD op getiteld "Voorbij de Horizon" (Syncoop 5758 CD 230).

De naam van het koor veranderde in Wereldmuziekkoor Duende (WMK Duende).
Duende is een begrip uit de Spaanse cultuur dat niet in woorden is te vangen: het omvat de inspiratie en bevlogenheid die de muzikant krijgt en probeert over te brengen op de luisteraar.

Na 9 jaar (medio 2002) gaven Rineke en Conny het stokje door aan Gerard Schoren.
Medio 2007 werd Gerard opgevolgd door Ronald Visser.
Op 20 maart 2010 werd onder zijn leiding de CD "Grenzenloos" opgenomen tijdens ons concert in de Immanuelkerk te Ermelo.

In september 2010 werd het stokje nogmaals doorgegeven, nu aan Ruth Klijn.

13 april 2013 vierden we ons jubileum met een benefietconcert samen met gemengd koor Meriko vocaal uit Meterik (Limburg). De opbrengst van dit concert was ten baten van de stichting ALS (spierziekte).

Op zaterdag 2 november onze jubileum feestdag , hebben we 's-middags samen met oud leden een workshop gehouden in de katholiek kerk te Nunspeet, onder leiding van   Rineke Marwitz en Conny Timmermans, deze twee dames stonden aan de wieg van Duende. Na de workshop zijn we met zijn allen naar De Duiventil te Nunspeet getogen om daar onder het genot van een drankje na te praten ,en te genieten van een warm en koud buffet , waarna de beentjes van de vloer konden tijdens de klanken van muziekgezelschap NOTNAHER .

Op 21 maart 2016 werd het dirigentstokje nogmaals overgegeven. Manon Arnold begon als nieuwe dirigent van het Wereldmuziekkoor Duende. Repetitieavonden en optredens volgden waaronder als meest opvallende een tweetal optredens op 13 mei 2017 gezamenlijk met een Frans koor.


We hebben 29 gasten en geen leden online

↑ Top  

© Wereldmuziekkoor Duende 2019   Leden